Suradnja s partnerskim organizacijama

Vanjski suradnici

Klinika ima i tri do pet vanjskih mentora, koji se odabiru na volonterskoj osnovi između zainteresiranih pripadnika pravne struke (odvjetnici, pravnici nevladinih organizacija i drugi pravni profesionalci). Vanjski mentori pomažu studentima, sudjelujući osobito u njihovom osposobljavanju za prijam i analizu konkretnih predmeta (primanje upute od stranke, identificiranje osnovnih problema i strategije zastupanja i sl.). Vanjski mentori prate i rad studenata koji temeljem sporazuma koje je Fakultet sklopio dio svoga kliničkog obrazovanja provode u organizacijama, ustanovama i drugim pravnim osobama ovlaštenim na pružanje besplatne pravne pomoći.

Vanjski suradnici klinike

Tomislav Nagy, odvjetnik, akademska godina 2010./ 2011.

Partnerske organizacije

Pravna klinika Pravnog fakulteta uspostavila je i suradnju sa srodnim organizacijama civilnog društva.

Dana 14. srpnja 2014. godine sklopljen je Sporazum o suradnji između Pravne klinike i Grada Zagreba. Sporazumom su utvrđeni okviri suradnje i uređenja međusobnih prava i obveza Pravne klinike i Grada. U suradnji s Gradom, preuzimat će predmete pravnoga informiranja i savjetovanja građana, a što ih upute nadležne gradske službe te će pružati Gradu druge usluge iz područja njegova rada i djelovanja.

Potpisnici Sporazuma, gradonačelnik Milan Bandić i dekan Pravnog fakulteta Hrvoje Sikirić složili su se da je ovo važan korak u zajedničkoj suradnji kojim bi se trebao osigurati još bolji pravni sustav te da i nadalje treba poticati izvrsnost u nastavnome procesu, s obzirom na povećanje broja predmeta na oko 2 200 u prošloj godini, što ih obrađuje preko 120 osoba, studenata, akademskih mentora, vanjskih suradnika.

U sljedećem popisu možete pregledati s kojim organizacijama je sklopljena suradnja.

Pravna Klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu 2011.