Suradnja s Fondom za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i planiranje daljnjih aktivnosti

Objavljeno 24. Veljače 2021 - 1:13

U suradnji s Fondom za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, planirane su daljnje aktivnosti kako bismo što učinkovitije pomogli građanima pogođenima potresom. Periodički se održavaju edukacije naših kliničara te nam Fond daje detaljnije informacije o upitima koje zaprimamo od građana, što nam je iznimno bitno u pružanju građanima ispravnih i pravodobnih informacija. Također, Fond je Pravnoj klinici stavio na raspolaganje 30 tableta, koji će nam poslužiti u ispunjavanju zahtjeva i pružanju osnovnih informacija prilikom terenskih posjeta.

U narednim mjesecima planiramo posjećivati područja Sisačko-moslavačke županije u dogovoru s Fondom i Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Tamo Ministarstvo uspostavlja mobilne urede, u kojima građani mogu podnositi zahtjeve za obnovu. Osim što će moći predati zahtjeve za obnovu i dobiti detaljnije upute o njihovom ispunjavanju, građani će u mobilnim uredima moći dobiti i druge informacije, koje će im pružati službenici Ministarstva i kliničari Pravne klinike. Mobilni su uredi prisutni od 22. veljače, kad se krenulo s naseljima Gora, Kihalac i Prekopa, dok su 24. veljače bili prisutni u naseljima Brest i Marinbrod. U četvrtak,  25. veljače,  mobilni će uredi biti prisutni u naseljima Mošćenica, Donja Bačuga i Gornja Bačuga

Ministarstvo će 15. ožujka uspostaviti i kontaktni centar u Zagrebu, na adresi Kneza Mislava 2, gdje će građani također moći predati ispunjene zahtjeve za obnovu i dobiti informacije o saniranju posljedica potresa. U radu kontaktnog centra, sudjelovat će službenici Ministarstva, službenici Fonda te kliničari Pravne klinike.

Kao i dosad, Pravna je klinika aktivna i na telefonskoj liniji namijenjenoj upravo za pravnu pomoć vezanu uz potrese (+385 97 6529 903) svakim radnim danom od 10 do 15 sati.

Drupal theme by Kiwi Themes.