Posjet Glini 20. siječnja i Petrinji 27. siječnja 2021. godine

Objavljeno 4. Veljače 2021 - 17:31
Glina, 20. siječnja
U srijedu, 20. siječnja, naše su dvije kliničarke posjetile okolna sela Gline. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Glina, kliničarke su obilazile potrebite građane kako bi ih informirale o organiziranoj pomoći i pomogle im pri ispunjavanju obrazaca za jednokratnu naknadu. Posjećeni su Gornje Jame, Donje Jame, Mala Solina, Gornji Selkovac, Bišćanovo, Velika Solina, Donji Selkovac i Šatornja. U ovom su posjetu ispunjena tri obrasca za jednokratnu naknadu. 
 
U razgovoru s građanima, saznali smo da je većina njih već dobila isplatu jednokratne pomoći, ali su imali pitanja o obnovi i kako se prijaviti za nju. Građanima su u svrhu informiranja podijeljeni i letci u kojima smo sakupili neke informacije koje bi im mogle biti korisne.
 
Petrinja, 27. siječnja
Budući da posjet u Petrinju dosad nije bio organiziran, troje se naših kliničarki 27. siječnja uputilo tamo kako bi organizirale posjet Klinike. Održan je prethodno dogovoreni sastanak s pročelnikom grada Zdravkom Kuljancem, na mjestu gdje se nalazi nekoliko kontejnera u kojima su privremeno smješteni djelatnici gradske uprave.
 
Kliničarke su i pročelniku pokazale letak Pravne klinike s osnovnim informacijama za područje Sisačko-moslavačke županije te smo dobili povratnu informaciju njegove korisnosti. Obišle su i dvorište s ostalim kontejnerima i podijelile letke djelatnicima, koji će ih dijeliti građanima prilikom njihova dolaska. Letci su ujedno zalijepljeni na mjestima gdje bi mogla biti veća koncentracija ljudi, kao što su autobusne stanice, a podijeljeni su i stanovnicima Petrinje tijekom kratkog obilaska grada. Također, određeni broj letaka ostavljen je na jednom punktu gdje se dijeli besplatna kava, a gdje su ih volonteri stavili na vidljivo mjesto s ciljem da ih građani vide kad dođu.
 
Drupal theme by Kiwi Themes.