Svečana dodjela priznanja kliničarima Pravnog fakulteta

Objavljeno 25. November 2018 - 17:32

5. studenog 2018. godine u 15,00 h održala se svečana dodjela potvrda kliničarima u Velikoj vijećnici na Trgu Republike Hrvatske 14.

Vodstvo Pravne klinike odlučilo je putem podjele potvrda nagraditi naše vrijedne i najvrijednije kliničare priznanjima Pravne klinike. 

Događaju su bili prisutni svi članovi vodstva Pravne klinike, odnosno Juraj Brozović mag. iur.,doc. dr. sc. Barbara Preložnjak te prof. dr. sc. Alan Uzelac, aministratori Pravne klinike, studentski mentori te kliničari Pravne klinike.

Dodjela se održala u svečanoj atmosferi. Pozdravni govor i otvaranje dodjele učinio je Juraj Brozović, a profesor Alan Uzelac je održao uvodni govor. U uvodnom govoru se osvrnuo na količinu zaprimljenih predmeta i uspješnost kliničara u rješavanju istih, spomenute su važne suradnje za Kliniku, domaće i međunarodne te načini na koje zainteresirani kliničari mogu sudjelovati u njima. Nakon toga podijelile su se potvrde.

Dodijeljene su dvije vrste potvrda. Prva od njih je priznanje najboljem kliničaru za cjelokupni trud i rad u Pravnoj klinici, a druga potvrda je službeno priznanje kliničaru za njegov rad kroz minimalno dva semestra.

Cilj priznanja najboljima je potaknuti naše već vrijedne kliničare da postanu što vrijedniji, da što bolje iskoriste sve mogućnosti koje Pravna klinika nudi jer nudi ih mnogo, npr. plaćena putovanja na vanjske klinike, plaćeno volontiranje u Civil Rights Project Sisak, volontiranje u nizu udruga civilnog društva s kojima Klinika ima sklopljen ugovor o suradnji te drugim udrugama (npr. HUM) u Zagrebu, pisanje članaka za blog Pravne klinike, pisanje članaka za službeni bilten Pro bono. Kliničari su, isto tako, uvijek slobodni konkurirati za volonterska mjesta koja će se otvarati bilo u našoj administraciji, bilo u našem PR timu ili urednistvu našeg biltena, a uvijek su tu dostupna i mentorska mjesta.

Druga potvrda je službeno priznanje kliničaru za volontiranje u Pravnoj klinici, odnosno radi se o pravu svakog kliničara koji u Pravnoj klinici ostane najmanje dva semestra. Uvjet za dobivanje potvrde jest da kliničar nije smanjio intenzitet rada ispod onoga što je određeno kao obveza za dobivanje potvrde za praksu kroz oba semestra.

U Klinici je moguće odraditi praksu te time riješiti obvezni predmet “Praktična nastava” u IX.semestru, ali stjecanje praktičnih znanja i pružanje besplatne pravne pomoći može se obnašati u bilo kojem trenutku studija (nakon polaganja određenog broja praktičnih predmeta) pa sve do završetka studija. Većina kliničara se u Klinici zadrži barem tri semestra i ovo je gesta priznanja rada kliničaru te davanja mogućnosti korištenja iste u životopisu.

Ovo je jedan hvalevrijedan potez vodstva Pravne klinike kojim žele motivirati kliničare na rad te potaknuti profesionalno usavršavanje kroz praksu i stjecanje važnih poznanstava koja će kliničarima pomoći u daljnoj karijeri bez spominjanja konkretne pravne pomoći koju pružaju našim građanima u potrebi.

Na svečanoj dodjeli podijeljeno je deset priznanja najboljim kliničarima te dvadeset i osam potvrda o volontiranju u Pravnoj klinici.

Slike sa svečane dodjele dostupne su u galeriji na našoj web stranici.

Drupal theme by Kiwi Themes.